Selasa, 21 Julai 2009

Aku dalam dilema

Merujuk kepada entri di bawah, aku telah menjalani 2 interview yang tidak lah mudah.. dan akhirnye aku dapat keje tersebut. aaa... Onsite Technical Support ntuk Packet One Sdn Bhd.. nampak biase je tapi dia tawarkan aku dengan gaji yang agak tinggi seperti yang aku demandkan sebelum nih. mule2 dorang tawarkan rendah, tapi aku keraskan hati gak nak up kan gaji tuh smp yang aku target. dia cakap dia akan cuba tanye boss, n aku pon dah terpk, mmg tak dapat la keje nih.. demand sangat kot.. tapi mampos la.. kalo tak dapat aku keje je la kat sini.. dalam masa menyedapkan hati sendiri ntuk stay keje sini, dapat call balik dari HR company tuh dan menyatakan bahawa dia setuju ntuk bagi ape yang aku mintak dan suro dtg ntuk amek surat tawaran esok pada pukul 10. dia nak secepat mungkin sbb aku dah gtau dorang yang aku kene bagi sebulan notis ntuk berhenti..

aaaa.. adakah langkah aku nih betul?? aku dah rase mcm menarik kat kedai apple nih.. hehe.. pastuh aku gatal2 nak mintak keje kat tempat lain lak.. sejak dari hari interview aku dah mula menyenaraikan apakah perbezaan kerja kat machines dan apakah keuntungan kerja kat Packet One.

Dua2 adalah company IT, satu company terbesar yang bwat repair dan menjual barangan Apple dan satu lagi internet provider company.. kalo ikut gaji mmg tpt baru bagi lagi byk la.. tapi kat P1 nih kene contract 12 bulan.. so, kene bwat keje yang same selama 12 bulan.. kene pegi sane, amek moto, pegi umah orang ntuk repair.. tuh la yang akan dibwat. kalo pasal waktu bekerja.. kat machines aku kerja 12 jam ntuk 3 hari(weekdays) , 9 jam ntuk 2 hari(weekend).. so, dah jadik 54 jam aku bekerja ntuk seminggu.. kat P1 lak, dia cakap pukul 9-6 setiap hari ntuk 5 hari dan 2 hari off dalam seminggu.. kalo dia tukar jadik syif pon mmg 45 jam je keje.. dan tawaran gaji lebih tinggi.. tapi kene travel hari2 pegi umah org.. ntah la.. ok kot.. tatau????

siott.. aku tak bole bagi keputusan ntuk mase depan diri sendiri.. stay dalam dilema je.. emm..

:(

4 ulasan:

reny rino berkata...

jaga kuceng kat umah je la you.

parejazz berkata...

hehe.. kuceng saye dah besar!! yeah.. berat 2kg.. dua2 same 2kg.. yeeehhhaaaa!!

dEnEs berkata...

aku pun dilema.

parejazz berkata...

knape ko dilema lak?? lek la bro..