Isnin, 21 November 2011

iOS 5/5.0.1 Jailbreak

Installous aku ada problem beberapa bulan kebelakangan nih.. aku pon tatau ape masalah dia.. bila download ok, full download success tapi bila install, "invalid ipa" geram betul aku.. dah troubleshoot beberapa kalo untuk issue nih tapi still sama gak..

Ada yang suggest untuk uninstall dan install balik installous.. tapi still, sama masalah.. Encik google ade cakap, untuk rejailbreak fon aku.. hmm.. setelah fikir masak, aku pon plan untuk upgrade iOS 5 dlu pastuh baru jailbreak..

Tapi ade masalah lak.. Redmonpie kuarkan jailbreak tethered. Alah!! tanak la.. terpaksa tukar plan untuk tunggu untethered jailbreak kuar. Tapi smp skang pon tak kuar2 lagi.. aku pon dah tak tahan, layan je tethered jailbreak kat iOS 5.0.1..

So far, ok la.. tade masalah sangat dan aku dapat menggunakan Installous dgn sewenang2nya.. hehehehe.. happy yaw!!

Silalah tgk Video dari youtube nih untuk cara2 menjailbreak iOS 5/5.0.1 dari Redmonpie. Ini mmg sangat2 membantu.. :)

2 ulasan:

Norfadli berkata...

wah!!! menarik sudah kerap mengupdate blog nampak tahniah..bila nak install chat ni...pasal TM hari menarik la..of course makan...menyesal pulak tak ambik bilik..besar tu

parejazz berkata...

tak muat la blog aku nak letak chatbox.. haha.. nanti la.. ni lagi stgh jam nak balik.. tgk esok cemane.. busy ke tak.. kalo ok, esok aku masukkan insyaAllah.. hehe. laa.. aku igt ko dok tdo sana..