Rabu, 20 Mei 2009

Penganggur

em.. inilah yang aku tgh bwat skang.. ternyata menganggur sangat tak best.. bole mengganggu kesihatan.. haha..
tapi seryes dowh.. dah naik bosan dok umah.. on9 pastuh tdo,makan.. kadang2 ade smp rase tak lalu makan.. wahh.. trase sangat loooooserrrrrr.. sekian terima kasih..
cerita pasal kesihatan pulak, skang nih kesihatan fizikal aku agak baik sbb dapat rehat yang cukup, bile pnat tdo, bile segar aku bgn tdo.. so, badan tade keletihan. cume tak terdedah kepada cahaya..(baik ntuk org migraine yang suke dok dalam gelap.)

kesihatan emosi yang menjadi masalah dan perlukan penekanan sedikit kat sini.. aku pon tatau.. aku nih dah mcm PMS.. haha.. dah knape?? asek la nak marah2 tak tentu pasal.. knape sume nih??
tlgla SHUK.. move on la.. knape la asek nak PK sangat masalah2 tuh.. aduhhh.. kepada sesapa yang dah kene tempias2 PMS liar aku tuh, harap maaf la yeerr..

em.. ajiem dah nak balik.. aku adalah sangat gembire.. dia telah pon menghabiskan 2 paper bagi 2 subjek yang dia amek quarter nih pada hari yang sama(isnin).. hebat kan?? ending quarter dia satu hari je.. cemane dia study?? huh.. tak payah nak gtau la.. aku pon takut.. takut sbb dia bertukar menjadik raksasa yang ganas ntuk study selama 2 stgh hari.. hehe.. tapi bagus la.. akhirnye abes gak kan?? mesti awak rase sgt best.. haaaaa.. yeee.. awak mmg rase best sbb awak balik exam dgn berlari kan?? opsss!! terbagitau org ramai lak.. sory sygg.. haha.. bagus2.. sile kemas2 barang dgn hebatnye dan tunggu naik "belon" 25 nih.. wahh.. dah dekat dah.. best glerrr.. haha.. cepatla balik.. saye tgh bersabar walaupon saye rase tak sabar..

haa... ahad lepas, kitorang perform kat LEPAQ Cafe.. sgt sux ok.. mmg kitorang main tak bagus pon.. tapi padanla kitorang main tak ok kat set yang mmg tak ok.. wehh.. aku nak amp sial bukan direct mixer.. mane monitor ntuk aku?? mcm sial.. kami tak dgr langsung bunyi gtar sendrik, bass, drum mau pon vocal.. last2 main biar tgn pegang chord yang betul je.. tawakal je bunyi ape kuar.. mane bole cemtuh?? b4 main pon dah ade tanye kan, mane amp? mane monitor? mane tpt bunyi kitorang kuar dll.. dgn bangga dan otainye korang jawab "takpe, kitorang setting".. ok, ko setting.. ko otai kan?? ko bole dapat sound sumorang.. wahahahaaa.. pandai ko setting kan?? cmon la.. korang punye set akustik la.. cakap la nak kitorang dtg main akustik.. bukan takleh nak cakap... follow up pon tade.. panggil main tapi tak contact tanye ape bende2, cemane nak main.. akustik ke ape.. dah kitorang dtg tgk aduh.. set akustik.. hantam saje la.. tapi kalo ye pon, tak payah la nak countdown ape2.. nak kene setting dlu la siap2. nak balance sound lagi.. korang nih bodo ke mmg nak sabotaj?? fu*k la!!
kawan2 sekalian, kalo nak jadik otai scene, sila ikut cara setting ntuk band yang akan perform..
1. tlg budak2 band cucuk wire kat mixer
2. pulas volume smp ikut sedap hati
3. duduk kat kerusi
4. kire countdown 10 saat <- Kurang ajar sial!!
aku rase mcm nak campak 10 saat ko tuh kat muke ko laa.. ko kate nak setting kan?? bile kitorang dah start main ko pegila kat mixer hebat korang tuh,balance la sound balik bodo.. kate ko setting.. ke ko mmg nak pedajal sound kitorang n pastuh sng la nak kutuk sound kitorang?? u can fuck off!! dan terbukti.. korang mmg cakap kitorang takleh perform.. wehh.. gler babik sial ko.. haha.. tah pape ntah la.. kitorang main pon sbb nak jage hati la.. tak payah la nak cakap kitorang nak sgt perform sane.. brape kali korang nak kitorang main situ kitorang dah tolak?? 3kali kan?? haha.. sape yang merayu kat sape?? pastuh kitorang dtg main tak payah nak sabotaj la.. takkan la nak merayu kitorang dtg supaya ade peluang ntuk sabotaj kot?? bodo sial.. aduhh.. nak bwat gig gak kan?? bwat la ko.. sory la.. kitorang tak terer la nak main kat tpt korang.. haha..

7 ulasan:

noora berkata...

saye faham blog awak 3 perenggan pertama je..masuk perenggan 4 tak paham da..huhu
nape girlfriend awak name ajiem??lelaki ke?
awak gay ke??haha
miss u laaaaahh!!!seminggu je lagi!!!

reny rino berkata...

mengganggur???

harap bersabaran

:D

parejazz berkata...

ajiem : haha.. gf saye seorang lelaki yang dah berkahwin dgn ina mustafa di fb.. ciss.. haha..
miss u too..

nenek : dah menganggur sebulan dah pon.. skang nih dok betapa kat sg buloh.. haha.. tapi dah pegi 7 interview.. yang kelapan agak terbaik.. tapi masih lagi menunggu keputusan semuanya..

thanx kerana prihatin..

denebaik berkata...

babi ape countdown?

parejazz berkata...

tak bole blah kan?? kalo barbarous nih, dah pukul dah nih.. wakakaaa..

denebaik berkata...

countdown sebab nk suh siapkan cepat?macam pukimak hanjeng kot?

parejazz berkata...

takpela dene.. kitorang bukan rockstar mcm dorang.. alhamdulillah, kitorang berjaye tolak ajakan kedua dorang(ajak walaupon kutuk) dgn alasan "kami tak layak nak main kat tpt korg" <- sesuai tak?? haha..

p/s: puas hati aku!!